Welcome Anonymous !

Everything you need to modify your ride
 

Interior Modifications

VE Factory Body Control Module Information

Specific interior modification information for Holden Commodore VE and VEII Series Commodores, and HSV E1, E2, and E3 models

Postby jezzab » Thu Jun 08, 2017 8:44 am

There is no security code in the VE BCM
Daily Ute - 2009 Holden VE SSV Ute Single Turbo (IQ, E3 Cluster, EDI) - 586rwhp
Drag Ute - 2002 Holden VU SS Twin Turbo - 1010rwhp [SOLD]

All VE/VF Module reprogramming. Remote programming with flash box
http://www.facebook.com/jsbperformance
User avatar
jezzab
Site Admin
 
Posts: 1032
Joined: Sun Nov 20, 2011 9:42 pm
Location: Melbourne
Has thanked: 42 times
Been thanked: 26 times

Postby antwon » Fri Jun 09, 2017 12:46 am

jezzab wrote:There is no security code in the VE BCM


Ok than thanks. If there's no security code stored in the bcm how is that we need the code to link or make changes to new key sets ? Is that stored else were
antwon
Newbie Modder
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 14, 2016 8:10 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby jezzab » Fri Jun 09, 2017 8:33 am

With a scantool/tech2:
When you add/learn keys for the engine side you are connected to the Immobilzer module not the BCM.
When you learn keys for the doors side you are connected to the RFA module not the BCM.

Only thing you learn on the BCM is the SDM key or the brake pedal.
Daily Ute - 2009 Holden VE SSV Ute Single Turbo (IQ, E3 Cluster, EDI) - 586rwhp
Drag Ute - 2002 Holden VU SS Twin Turbo - 1010rwhp [SOLD]

All VE/VF Module reprogramming. Remote programming with flash box
http://www.facebook.com/jsbperformance
User avatar
jezzab
Site Admin
 
Posts: 1032
Joined: Sun Nov 20, 2011 9:42 pm
Location: Melbourne
Has thanked: 42 times
Been thanked: 26 times

Postby Ceroappog » Fri Sep 08, 2017 5:30 am

Follow-up: Two years later, that one evening was the only glitch from the junk yard body control module. Everything has worked fine since then.
Ceroappog
Newbie Modder
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 01, 2017 12:01 am
Location: USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Michaelpeaby » Sun Sep 24, 2017 7:31 pm

Looked at the schem today and ckt 397 is the "ON" input from the switch to the cruise control module. If there is continuity from the switch to the module on that circuit you most likely have a bad module. Make sure your "cruise" fuse is good.
I trust this robot trading forex for reliable investments
Michaelpeaby
Newbie Modder
 
Posts: 1
Joined: Tue Sep 19, 2017 7:01 pm
Location: Bulgaria
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Winniejaqsc » Sun Oct 01, 2017 8:55 pm

Andy-That sounds like a great way to go, one little problem. Im not great at reading schematics and although I know the color of the wire at the module for CKT 397, I am not sure which color wire that is at the turn signal cruise switch?? There are four wires at the switch.
I'm using mt4 expert advisor for successful investment
Winniejaqsc
Newbie Modder
 
Posts: 2
Joined: Wed Sep 20, 2017 8:01 am
Location: Bulgaria
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Previous

Return to Interior Modifications

  • View new posts
  • View unanswered posts
  • Who is online